loader image
skip to Main Content

Grange National School, Boyle, Co. Roscommon

Hamilton Young Architects were commissioned by the BoM of Grange NS to reimagine their old 1902 school facilities. The works comprised demolition of part of the existing old school, refurbishment and a new extension.

 

The new extension consisted of a classroom, with cloakroom, WC and wet area to the rear of the building and a multi-purpose room, office, staff/disabled WC and a store to the front. A new entrance was also be provided, along with a wheelchair accessible ramp, lobby, and social area.

 

Alterations to the existing building will included the merging of two classrooms into one classroom/general purpose room with the addition of a servery and wet area, and the addition of a second fire exit, complete with a new ramp to the rear of the building.

The project also included new boundary walls and new play surfaces.

 

Client BoM of Grange National School
Architect Hamilton Young Architects
M&E Consultant Heavey Kenny Associates
Quantity Surveyor Duffy Gaffney Partnership
Main Contractor Michael Reynolds & Sons Ltd.
Back To Top